Što je apscisa, koje je latinsko ime za zeca: Zaigrajte KOZu krajem mjeseca!


U nedjelju, 28. listopada održat će se 56. izdanje KOZe, kviza općeg znanja. S početkom u 19:15, pod vodstvom regionalnog stručnjaka za Formulu 1 Gorana Vugrineca Goca odigrat ćemo veseli i šareni kviz od stotinjak pitanja raspoređenih u šest-sedam kategorija. Svaka ekipa može se sastojati od minimalno dvije i maksimalno četiri osobe, ulaznica se naplaćuje 20 kuna po glavi, a najbolje i najsretnije ekipe dočekat će bogat nagradni fond koji su osigurali naši dragi sponzori. Želite li zaigrati 56. izdanje najvećeg kviza u državi, prijavite svoje ekipe što je prije moguće putem sljedeće kratke i slatke prijavnice:


DAJ MI 56. KOZu


Za sve koji dosad nisu imali priliku odigrati KOZu ukratko ćemo predstaviti osnovnu strukturu kviza. Za svako pitanje predviđeno je 30 sekundi vremena. Prva kategorija, Opći kaos, donosi 20 pitanja iz svih mogućih područja općeg znanja formuliranih na standardnom kvizaškom pitanje-odgovor principu.15 razloga zašto te mrzim naša je “A, B ili C” kategorija s fotografijama.Sofijin izbor ponudit će četiri različita tematska seta pitanja, a sretnici koje voditelj izvuče iz šešira moći će odabrati dvije kategorije na koje će morati odgovarati cijela dvorana.Multimedijalna kaljuža predstavlja pet različitih filmića koje smo montirali za kviz. U svakom filmiću ekipe će morati paralelno analizirati sliku, zvuk i titlove. Primjerice, u ovoj snimci traži se ime filma (video), ime serije (audio) i ime pjesme (titlovi):


Čija mama crne brege dere KOZina je klasična igra asocijacija. Pet točnih odgovora na naša pitanja donosi vam pet hintova koji upućuju na jednu stvarnu osobu čiji identitet morate otkriti.Finalna kategorija, brzopotezno rešetanje Točno u podne, na pozornicu će izvesti dvije najuspješnije ekipe kako bi se saznao konačan pobjednik kviza.Također, po prvi put na kvizu općeg znanja odigrat ćemo jednu novu kategoriju – Plimni val. Više o ovom petominutnom stres-testu saznat ćete na samom kvizu.

Vidimo se u nedjelju, dvajstosmoga!