Vruće je jako i nemamo love za putovanje: KOZa u Metropolisu testira opće znanje!


Dragi fanovi KOZe,

iako je vrhunac turističke sezone i ulice metropole su toliko prazne da od Trga do Prečkog putujem Meganeom manje od dvadeset minuta, shvatio sam da mi previše nedostaje mrak zagrebačkih podruma i da se, umjesto u kolovoškom suncu i vrlo ugodnom paškom moru, ipak više želim kupati u neispravljenim kvizaškim formularima s imenima vaših ekipa. U nedjelju, 5. kolovoza, s početkom u 19:15 sati u prostoru Metropolis kluba zato ćemo održati 52. po redu KOZu, kviz općeg znanja.

Pod vodstvom Gorana Vugrineca Goca, nekadašnjeg studenta povijesti i prvog Hrvata kojeg je Business Insider uvrstio na listu “55 People Under 55 Most Likely to End Up in Jail”, odigrat ćemo veseli kviz od stotinjak pitanja raspoređenih u sedam različitih kategorija. Najbolje i najsretnije ekipe, kao i dosad, čekat će lijepe nagrade koje su osigurali naši sponzori, a zahvaljujući generalnom pokrovitelju Staropramenu fino će se pivo i dalje točiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna/pola litre.Kviz će se sastojati od sedam kategorija, a započet će Općim kaosom, rubrikom strukturiranom na klasičnom pitanje-odgovor principu uz ponešto multimedije. Nakon toga slijedi Sofijin izbor, u kojem ćemo vam ponuditi šest različitih tematskih setova pitanja, a vi ćete birati tri kategorije koje će se odigrati. Multimedijalna kaljuža ponovno će od vas očekivati da paralelno analizirati sliku, zvuk i tekst, a 10 razloga zašto te mrzim ponudit će vam slikovne A, B ili C odgovore. Hanibal Lektor od vas će tražiti da pregledate deset tvrdnji i ispravite netočne informacije, a Čija mama crne brege dere vratit će vas u vrijeme dok ste uz pivu vrijeme tratili igranjem raznoraznih asocijacija. Finalna kategorija nazvana Točno u podne na napetom će odlučujućem dvoboju sučeliti dvije najbolje ekipe na kvizu.

Svaka ekipa može se sastojati od minimalno dvije i maksimalno četiri osobe (ako vas je više, sve pet, ali ne smijete zaigrati finale). Ulaznica se naplaćuje 20 kuna po kvizašici/kvizašu. S obzirom na to da usred ljeta organiziramo kviz dok se stotine tisuća naših sugrađana brčka po plićacima Jadrana, očekujte da sva pitanja koja spominju more budu izrazito negativnih konotacija.


PRIJAVI EKIPU ODMAH


Vidimo se u nedjelju, 5. kolovoza na našoj prvoj ikad kolovoškoj KOZi u Metropolisu!

Sponzori

                    blitz_cinestar_logo-1 tmnt-copy