Prva KOZa u Koprivnici!

Drage Koprivničanke, dragi Koprivničanci,

u subotu, 14. travnja, s početkom u 19.30 u prostoru Caffe bara Kaktus (Josipa Vargovića 4) održat ćemo prvo gostovanje naše KOZe, kviza općeg znanja, u vašem gradu.

KOZa je posljednjih godina najpopularniji hrvatski pub kviz koji se u Zagrebu održava od sredine 2015., a odlikuje se svojom raznovrsnošću, brojnošću pitanja iz svih mogućih područja općeg znanja, kao i strukturom i upotrebom multimedije koja mu omogućuje dinamičnost i zabavu za cijelu ekipu. Naš dvosatni kviz sastoji se od stotinjak pitanja raspoređenih u pet različitih kategorija.

Opći kaos, primjerice, opušten je uvod u kviz s 25 “standardnih” pitanja, od kojih će mnoga biti multimedijalna (prepoznavanje ili analiza zvuka, videa i slika). Sofijin izbor, pak, donosi osam tematskih setova pitanja, od kojih će sretnici među publikom biti u prilici izabrati četiri kategorije na koje će sve ekipe morati odgovarati. Nešto je zeznutija Multimedijalna kaljuža, koja predstavlja pet kratkih filmića koje smo za vas pripremili, a u kojima morate istovremeno analizirati video, audio i titlove. (Naprimjer, pustimo scenu iz Spašavanja vojnika Ryana, u pozadini svira Space Oddity Davida Bowieja, a u titlovima stoji ulomak iz Romea i Julije.) Završna kategorija regularnog dijela kviza zove se Čija mama crne brege dere, a ustvari je čine dvije više-manje klasične igre asocijacija. Dvije ekipe koje u prve četiri kategorije ostvare najbolji rezultat idu u napeto finale pod nazivom Točno u podne, u kojem će imati 90 sekundi da na naša brzopotezna, najslabijakarikasta pitanja ponude što je više moguće točnih odgovora.

Za najbolje i najsretnije ekipe, naravno, pripremili smo super nagrade. Svaka ekipa može se sastojati od minimalno dvije i maksimalno četiri osobe. Sudjelovanje se naplaćuje 15 kuna po članici/članu ekipe, a svoje mjesto u Kaktusu na prvoj KOZi u Koprivnici možete rezervirati putem ove poveznice:

KOZa prijave Koprivnica

Vidimo se u subotu, 14. travnja!