Taman kad vam se šunka u želucu slegne, dajte KOZi da vam mozak protegne!

Drage kvizoljupke, dragi kvizoljupci, čujte i počujte!

Kad se nakrkate šunkom, rotkvicama i tvrdo kuhanim jajima pa pošteno odmorite tijelo, svratite u Metropolis (Avenija Dubrovnik 10) u četvrtak, 5. travnja na 48. po redu KOZu, kviz općeg znanja. Pod generalnim pokroviteljstvom Staropramena, koji je omogućio točenje svoje pive po promotivnoj cijeni od 10 kuna za pola litre, kroz veseo kviz od stotinjak pitanja vodit će vas ponajbolji domaći stand-up majstor Goran Vugrinec Goc, a kako je jedna od glavnih poruka KOZe krilatica “znanje se isplati”, mnogobrojni sponzori omogućili su lijepe nagrade za najuspješnije i najsretnije među vama. S nama su ponovno The Red Apple Pub, Room Escape by Fox in a Box, Miss Donut, Le Mika, Tehnički muzej Nikola Tesla, Maraska i mnogi drugi.

Svaka ekipa može se sastojati od minimalno dvije i maksimalno četiri osobe, sudjelovanje se naplaćuje 20 kuna po članici/članu ekipe, a dvosatni kviz počet će u 19.15 sati. Zbog ograničenog broja mjesta sve zainteresirane ekipe molimo da se što prije prijave i rezerviraju stol putem ove poveznice:


PRIJAVI SE NA 48. KOZU, KVIZ OPĆEG ZNANJA


KOZa, kviz općeg znanja, sastoji se od stotinjak pitanja iz svih mogućih i nemogućih područja općeg znanja, a ta su pitanja raspoređena u pet raznovrsnih kategorija. Opći kaos, primjerice, opušten je uvod u kviz s 25 “standardnih” pitanja, od kojih će mnoga biti multimedijalna (prepoznavanje ili analiza zvuka, videa i slika). Sofijin izbor, pak, donosi osam tematskih setova pitanja, od kojih će sretnici među publikom biti u prilici izabrati četiri kategorije na koje će sve ekipe morati odgovarati. Nešto je zeznutija Multimedijalna kaljuža, koja predstavlja pet kratkih filmića koje smo za vas pripremili, a u kojima morate istovremeno analizirati video, audio i titlove. (Naprimjer, pustimo scenu iz Spašavanja vojnika Ryana, u pozadini svira Space Oddity Davida Bowieja, a u titlovima stoji ulomak iz Romea i Julije.) Završna kategorija regularnog dijela kviza zove se Čija mama crne brege dere, a ustvari je čine dvije više-manje klasične igre asocijacija. Dvije ekipe koje u prve četiri kategorije ostvare najbolji rezultat idu u napeto finale pod nazivom Točno u podne, u kojem će imati 90 sekundi da na naša brzopotezna, najslabijakarikasta pitanja ponude što je više moguće točnih odgovora.

Dođite u četvrtak i provjerite zašto je KOZa posljednjih godina uvjerljivo najpopularniji hrvatski pub kviz. Vidimo se!

Generalni pokrovitelj:

Sponzori:

                     tmnt-copy            miss       

Medijski pokrovitelji: