45. KOZa: Fenomenalni ‘Pomazimo konje Zvonka Bogdana’ rastužili ‘Imotskog Werthera’, velika gužva u top10

Na sinoć odigranoj, 45. po redu KOZi, kvizu općeg znanja, do svoje prve pobjede u sezoni došla je standardno dobra ekipa Pomazimo konje Zvonka Bogdana, koja je odličnu igru u prvom dijelu okrunila jednako dobrom drugom dionicom i vrlo uvjerljivim nastupom u finalu. Na posljednjoj je stepenici pala ekipa Imotskog Werthera: nakon kategorije Točno u podne, dovoljno uzbudljive da zadovolji apetite trostruke dobitnice Pulitzera Nives Celzijus, Bogdan je slavio 9-5.

Izvrstan rezultat ostvarile su ekipe 8pussy, Manje je više, Ide jedna kamila i Namaži, koje su podijelile četvrto mjesto, a prvih deset nadopunjuju posebno nadahnuti Supersonic Electronic, Ažurna obala i Linija za pametne. Koliko je kviz bio izjednačen dovoljno govori podatak da četvrto mjesto i, primjerice, osamnaestu Poštenu teligenciju dijeli samo sedam bodova.

Hvala generalnom pokrovitelju Staropramenu, hvala svim dragim sponzorima, hvala KOZinim brojnim volonterima koji su se pobrinuli da kviz teče glatko. Najviše se zahvaljujemo svim dragim ekipama koje su ovu snježnu večer odlučile provesti s nama u Metropolisu. Do nekog drugog puta, puno vas pozdravlja ekipa KOZe. Živjeli!