Tek što je završila rođendanska fešta, stiže nova KOZa, Pramen i svašta nešta!


Rođendanska fešta je gotova, Metropolis je usisan, šunka uklonjena s poda, a organizacijski tim trijezan k’o nikad. Vrijeme je za prvi kviz općeg znanja u trećoj godini života KOZe!

U nedjelju, 3. prosinca, s početkom u 19 sati, u Metropolis klubu (Avenija Dubrovnik 10) pod vodstvom najenergičnijeg ljubitelja kvizova i ponajveće domaće stand-up uzdanice Gorana Vugrineca Goca održat ćemo 40. po redu opću KOZu. Za vas smo pripremili stotinjak pitanja iz svih mogućih i nemogućih područja znanja podijeljenih u pet kategorija. Svaka ekipa koja poželi igrati može se prijaviti na ovoj vizualno suptilnoj poveznici:

PRIJAVA ZA KOZu, 3. 12. 2017.

Ono što morate znati jest da se svaka ekipa može sastojati od minimalno dvije i maksimalno četiri osobe. (Ako vas je više, sve pet, nama je drago, ali ne smijete igrati finale.) Sudjelovanje se naplaćuje 20 kuna po članu ekipe. S obzirom na ograničen broj mjesta u Metropolisu, prijavite se što je prije moguće. U trećoj godini svojega života KOZa vam nudi i jednu novu opciju: rezervaciju stola u, za igranje kviza osposobljenom, KOZa Smoking Loungeu. 🙂 Želite li igrati u prostoru u kojem je pušenje dozvoljeno, obilježite Smoking Lounge opciju prilikom prijave.

Kviz će se, kao što smo rekli, sastojati od pet kategorija. Prva se zove Opći kaos i donosi 25 pitanja iz različitih područja znanja. Ovdje će biti standardnih pub kvizaških pitanja, pitanja na nadopunjavanje, možda pokojeg prijevoda, slikovnih zagonetaka, video- i audio-pitanja… Nakon tog uvodnog dijela slijedi Sofijin izbor, kategorija u kojoj vam nudimo osam različitih tematskih setova po pet pitanja. Sretnici među vama moći će odabrati četiri kategorije, koje će zatim morati igrati sve ekipe. Sofijin izbor zamišljen je kao super prilika za ekipu da preusmjeri vodu na svoj kvizaški mlin, ali pazite što birate, zna se dogoditi da nije baš sve kako se na prvi pogled čini.

Nakon pauze, tijekom koje naša ekipa ispravlja testove a vi naručujete Staropramen za 10 kuna ili obavljate nuždu, slijedi naša najzeznutija kategorija. U Multimedijalnoj kaljuži donosimo vam pet filmova koje smo sastavili, a vi u njima morate istovremeno analizirati video, audio i titlove. Taman kad obavite ovaj herkulijanski zadatak i pomislite da je vrijeme za odmor mozga, stiže Čija mama crne brege dere?, naša klasična igra asocijacija.

Dvije ekipe koje ostvare najbolji rezultat tijekom regularnog dijela kviza idu u uzbudljivo i napeto finale na pozornici koje se zove Točno u podne. Svaka ekipa ima 90 sekundi da ponudi što je više moguće točnih odgovora na naša brzopotezna pitanja.

Generalni pokrovitelj KOZe je Staropramen, koji je najboljim ekipama omogućio Staropramen nagradne pakete, sretnicima na lutriji fine limene uspomene, a svim natjecateljicama i natjecateljima točenje Staropramena od pola litre po promotivnoj cijeni od 10 kuna.

Naravno, uz Staropramen, tu je i cijeli niz naših ostalih dragih sponzora koji nam pomažu poslati poruku da se znanje isplati: The Red Apple Pub, Room Escape by Fox in a Box, kreperija Le Mika, Tehnički muzej Nikola Tesla, Miss Donut, Loko prirodna kozmetika, Sax!, a još možda pripremimo i pokoje iznenađenje.

Vidimo se u nedjelju, 3. prosinca!

Generalni pokrovitelj:

Sponzori:

                     tmnt-copy            miss   

Medijski pokrovitelji: