Od Sinatre i Morrisona do Gage i Rihanne: Do prpošnog glazbenog kviza brojimo dane!


Peto izdanje našeg veselog Velikog glazbenog kviza održat će se u nedjelju, 12. studenog, u klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10) s početkom u 19 sati. Pod vodstvom poluprofesionalnog svirača ukulelea i stand-up cara Gorana Vugrineca Goca odigrat ćemo dvosatni set pitanja koji će nas provesti kroz najljepše i najvažnije glazbene uratke posljednjih stotinu godina, a da nam pritom grlo ne ostane suho pobrinuo se Staropramen, generalni pokrovitelj kviza, koji je svim kvizašicama i kvizašima omogućio točenje polulitrenog Pramena za simboličnih 10 kuna.

Kviz se sastoji od pet različitih kategorija. Elemental donosi 30 zvučnih ili tekstualnih pitanja iz svih mogućih područja glazbene umjetnosti; Tamo gdje je sve po mom predstavlja šest tematskih kategorija (po pet pitanja) od kojih će sretnici iz publike birati tri na koje cijela dvorana mora odgovarati; Smak svita od vas očekuje da paralelno analizirati sliku, zvuk i titlove na filmićima koje smo vam pripremili; Fantomi traže prepoznavanje dviju poznatih osoba iz glazbenog svijeta na temelju serije hintova. Dvije ekipe koje su nakon ‘Fantoma’ najbolje rangirane izlaze na stejdž u veliko i napeto finale zvano Heroj ulice, gdje će moždane snage odmjeriti odgovaranjem na brzopotezna pitanja pod pritiskom vremena i ljubomornih pogleda publike.

Bogat nagradni fond koji će razveseliti najbolje i (zahvaljujući našoj lutriji) najsretnije među vama omogućili su naši dragi sponzori. Uz neizostavan Staropramen, tu su i Room Escape by Fox in a Box, The Red Apple Pub, Miss Donut, Loko prirodna kozmetika, Tehnički muzej Nikola Tesla, Sax, Blitz Cinestar, a još nekoliko iznenađenja čuvamo u rukavu.

Svaka ekipa može imati između dva i četiri člana, a ako vas je slučajno više (ili manje) – nema problema, samo ne možete sudjelovati u finalu (“Heroj ulice”). Sudjelovanje se naplaćuje 20 kuna po osobi, a svaki će sudionik na početku kviza dobiti srećku za veliku lutriju koju ćemo održati pod pauzom.

Zanima li vas kako je bilo na prošlom Velikom glazbenom kvizu, bacite pogled na ovu galeriju, a želite li rezervirati stol za sebe i svoju ekipu, pohitajte ispuniti ovu laganu prijavnicu:

PRIJAVA ZA KOZu: VELIKI GLAZBENI KVIZ

Vidimo se u nedjelju na opuštenom, igrivom i zabavnom kvizu. Živjeli!